Baas ‘dumpt’ oudere werknemer nog veel te snel

Werkgevers die denken dat oudere werknemers eigenlijk afgeschreven moeten worden, zorgen er zelf voor dat die voorspelling uitkomt. Werknemers waarin niet wordt geïnvesteerd, raken gefrustreerd door de negatieve houding van hun werkgever, waarna ze inderdaad minder flexibel en minder creatief worden.

Direct leidinggevenden spelen een cruciale rol bij het bieden van mogelijkheden om de balans tussen werk en privé te bewaken en de inzetbaarheid te bevorderen. Van der Heijden: 'Pas als de direct leidinggevende gelooft in de mogelijkheden voor het bevorderen van een duurzame inzetbaarheid wordt arbeidsparticipatie tot op hogere leeftijd gestimuleerd. (…) Zolang leidinggevenden oudere werknemers ‘op een zijspoor rangeren', vanwege de vermeende afname in hun loopbaanpotentieel, is de kans klein dat de hoeveelheid doorwerkers toe zal nemen.'

Reacties

  1. guest zegt

    Ik denk dat Van der Heijden gelijk heeft met zijn uitleg over de rol van managers, maar het moet veel verder gaan dan dat. Als het al zover komt dat een organisatie het potentieel van een oudere werknemer links laat liggen, dan moet er een cultuur ommeslag komen en deze kan alleen worden bekrachtigd door de CEO. Ik denk dat er dus een veel grotere rol voor de CEO is weggelegd dat dat Van der Heijden doet uitschijnen.

  2. guest zegt

    De projectgroep Werk voor Elkaar Zeist e.o. organiseert over dit onderwerp het seminar ‘Doorwerken Graag!’. Op woensdag 25 mei vanaf 15.00 uur op landgoed Beukenrode in Doorn. Herman Wijffels en Achmea spreken hier. Paul Rosenmöller is middagvoorzitter. Bedoled voor Werkgevers, directies (met personeel dus) en hoofden P&O of HRM. Deelname is gratis. Opgeven verplicht via de site van WvE doorklikken naar Zeist e.o. Via de site van Beukenrode doorklikken kan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*