Gat op het cv voor sollicitatie weggepoetst

79 procent van de Nederlanders met een gat in het cv trekt de periode dat hij bij zijn laatste werkgever zat langer door. Zo valt het niet op. De overige 21 procent geeft aan een cursus, opleiding of reis te verzinnen.

Ruim een kwart (27 procent) van de Nederlanders met een gat in het cv van drie maanden of langer vermeldt niet de werkelijke reden van de werkeloze periode. Dat blijkt uit onderzoek van BNP Paribas Cardif onder 1000 respondenten. Opvallend is dat van de mensen zonder gat in het cv, slechts tien procent aangeeft de waarheid te verzwijgen wanneer hij in deze positie zou zitten. 

Bijna veertig procent van de respondenten geeft aan een gat in het cv te hebben van drie maanden of langer. Daarvan is bij 45 procent werkeloosheid de oorzaak en heeft dertig procent thuis gezeten door ziekte. Vrouwen zitten relatief vaker thuis tussen twee banen dan mannen; van de eerder genoemde veertig procent is 58 procent vrouw en 42 procent man.

Reacties

 1. guest zegt

  Cardif kan haar licht misschien beter laten schijnen over de polisvoorwaarden van hun verzekering die de hypotheekkosten bij werkloosheid moet dekken. Want dat is een echte sigaar uit eigen doos (koopsompolis waarvan de maximale dekking minder is dan de betaalde premie)!

 2. guest zegt

  Ik krijg toch echt de indruk dat ik te goed ben voor deze wereld :-(.
  Ik heb er nog geen halve seconde over nagedacht om het “gat” in mijn cv op een van bovenstaande manieren weg te poetsen. Naïef en daardoor meer afwijzingen of……..

 3. guest zegt

  Ik heb helaas zelf ook een gat in mijn cv van inmiddels ruim 4 maanden. Ik heb er echter ook nooit een seconde serieus over nagedacht om dit gat op een creatieve manier te dichten (wel stiekem overwogen, maar nee…) Maar, de keerzijde van deze eerlijkheid is wel dat ik het gevoel heb erop te worden afgerekend door werkgevers en recruiters. Terwijl ik er in mijn geval niet veel aan kon doen. Het enige is stug door solliciteren en hopen op het beste en verstandige en oplettende recruiters (!) Ik heb altijd geleerd dat het onverstandig is om de reden in het cv te vermelden of, om je negatief uit te laten over een werkgever, terwijl dat misschien wel reden en/of oorzaak is voor het gat in het cv. Echt een lastig dilemma in deze tijd van schaarste.Misschien heeft het traditionele cv zijn langste tijd gehad en moeten wij naar een andere vorm van ‘presenteren’. Ideeen zijn altijd welkom !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*