Payrollbedrijf: Werknemers zijn dik tevreden

Auteur:Nicole Weidema | 30-06-2011 | Share/Bookmark Mail dit artikel
228938

Medewerkers met een payrollcontract voelen zich volledig medewerker van het bedrijf waar ze werken. Dat blijkt uit onderzoek door marktonderzoeksbureau Markteffect in opdracht van Please Payroll.

0 Flares 0 Flares ×

In het onderzoek geeft 90 procent van de ondervraagden aan negen payrolling de binding tussen werkgever en werknemer niet negatief beïnvloedt. Het merendeel zou vinden ook met een payrollcontract voldoende zekerheid te hebben.

Het is dan ook niet verbazingwekkend dat Please-eigenaar Jan Franken zich in zijn nopjes toont met de uitkomsten: 'Uit het onderzoek blijkt dat payrolling vanuit het perspectief van de medewerkers vaak helemaal geen achteruitgang is. Voor de meeste werknemers blijft hun baas gewoon hun baas. Met het enige verschil dat ze nu met vragen en problemen terecht kunnen bij een speciale HR-helpdesk die veel meer kwaliteit levert dan die baas ooit kan waarmaken.'

De vakbonden tonen zich veel kritischer over payrolling. Dit zou volgens hen leiden tot uitbuiting omdat het werkgevers de kans geeft zich te onttrekken aan CAO-afspraken. Payrollmedewerkers zouden minder verdienen dan andere medewerkers binnen eenzelfde bedrijf, en minder aanspraken kunnen maken op sociale voorzieningen. Uit onvrede over de payrollconstructies zegden de vakbonden eerder dit jaar hun medewerking aan de payroll-CAO op.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×
Trefwoord: | |