Personeel spaart vakantiegeld liever

Ruim een kwart van ons vakantiegeld besteden we aan dagelijkse uitgaven. In totaal is dit jaar 23 miljard euro vakantiegeld uitgekeerd in Nederland. Sparen is in.

Nog geen derde van de 433 respondenten in een peiling van uitzendorganisatie Unique heeft zijn of haar vakantoegeld uitgegeven aan vakantie. 3 procent heeft voor zichzelf een groot cadeau gekocht. Maar meestal hebben ze hun vakantiegeld op een spaarrekening gezet (veertig procent).

Vorig jaar gaf nog 40 procent van het vakantiegeld daadwerkelijk uit aan de vakantie becijferde het Economisch bureau van ING. Bijna een kwart (23 procent) gebruikt het geld voor andere grote uitgaven. Bijna een op de vijf (19 procent) spaart het geld, terwijl 17 procent schulden aflost.
Steeds meer werkgevers overwegen de toelage over het hele jaar uit te smeren, maar de meeste werknemers zien dat liever niet, zo berichtte IntermediairPW.nl.

Reacties

  1. guest zegt

    Ik vind de term toelage voor het vakantiegeld vreemd. Het is gewoon 8% van mijn salaris dat maandelijks door mijn werkgever wordt achtergehouden zonder dat ik daar iets aan kan doen.
    De oorspronkelijke reden om deze constructie te hanteren is betuttelend en niet meer van deze tijd.
    De rente levert echter wel een aardige inkomstenpost op voor werkgeversland en daarom betwijfel ik ook de uitkomsten van onderzoeken die zeggen dat de werknemers het graag zo willen houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*