Verlengen arbeidsovereenkomst

Verlengen arbeidsovereenkomst, overnemen voorwaarden.

In onze arbeidsovereenkomsten staan meerdere artikelen (gegevens over salaris, functie, uren, vakantie maar ook concurrentiebeding). wanneer wij een arbeidsovereenkomst verlengen doen wij dat met 'verlenging'. In deze verlenging verwijzen wij naar de vorige overeenkomst (de arbeidsovereenkomst van DATUM eindigt op DATUM. Deze arbeidsovereenkomst wordt verlengd enz enz.) Heb je hiermee de voorwaarde (zoals concurrentiebeding) overgenomen? of moet dit apart worden vermeld?

Reacties

  1. guest zegt

    Als je in de verlenging aangeeft dat de voorwaarden en condities van de huidige arbeidsovereenkomst onverminderd van kracht blijven, dan moet dat in principe voldoende zijn. Als er echter sprake is van een aantal wijzigingen, bijv. in functie, of van junior naar vakvolwaardig, of een behoorlijke salarisstijging etc. dan kun je beter ook het concurrentiebeding opnieuw laten ondertekenen. Zeker als dat voor de organisatie zwaar weegt.

  2. guest zegt

    Er staat niet specifiek dat de voorwaarden onverminderd van kracht blijven. er staat wel dat de vorige arbeidsovereenkomst wordt verlengd. is dat voldoende?
    bij functie waar het echt voor nodig is, zal ik het concurrentie beding opnieuw laten tekenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*